Culinaire journalistiek

 

 

Mijn werk in opdracht combineer ik met culinaire publicaties op eigen initiatief.

 

In september verschijnt bij Uitgeverij Orlando de tweede, herziene uitgave van mijn begin 2015 verschenen kookboek: Buurtsuperkookboek, wegwijs in Turkse en Marokkaanse winkels.

 

De eerste druk was een uitgave in eigen beheer, die ik via crowdfunding heb kunnen realiseren. Deze eerste editie is inmiddels uitverkocht. Het boek is zeer positief ontvangen door de recensenten. Inmiddels is een tweede editie verschenen bij uitgeverij Orlando.

 

Het Buurtsuperkookboek is mijn vierde kookboek.

 

Van mijn vorige boek, 'Dat koop je bij de Turk: wegwijs in de nieuwe buurtsuper' (Fontaine, 2010), zijn twee drukken verschenen. Het werd in 2011 genomineerd voor de World Cookbook Award en Kookboek van het Jaar.

 

In 2007 schreef ik 'De Keuken van Helal Et Gida' (eigen beheer) over een Turkse supermarkt in Amsterdam-Oost.

 

In 2009 verscheen bij uitgeverij Fontaine 'Wat het Groene Hart schaft', over kopen bij de boer in de binnentuin van de Randstad.

 

Ik werk als vaste freelancer voor het culinair magazine ELLE Eten. Ik schrijf onder meer een column over kopen bij de 'nieuwe buurtsuper', schrijf achtergrondverhalen en reisreportages en maakte een serie interviews met markante Nederlanders over hun eetgewoonten.