Over mij...

 

Hoe vang je de aandacht van je lezer, je gehoor, je publiek? Ja, met een duidelijk verhaal. Maar dat is niet genoeg. Er is meer nodig om mensen te bereiken met informatie die jij belangrijk vindt. Hoe dat precies werkt heeft me alijd geïnteresseerd. Tijdens mijn studie psychologie heb ik me gespecialiseerd in informatieverwerking en leesbaarheid van teksten. Nadat ik afstudeerde werkte ik enkele jaren als onderwijskundig onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, waarna ik definitief koos voor een loopbaan in de communicatie.

 

Ik heb het vak van alle kanten leren kennen bij de Nuffic en Artsen zonder Grenzen. Daar heb ik afdelingen opgezet en geleid, communicatiebeleid vormgegeven, maar ook heel veel handwerk gedaan. Door de jaren heen heb ik talloze artikelen en persberichten geschreven, als woordvoerder opgetreden in de media, websites ontwikkeld, films geproduceerd en presentaties gehouden en alle denkbare soorten aan voorlichtingsmateriaal geconcipieerd en geschreven. Intussen volgde ik cursussen wetenschapsjournalistiek, essay, creatief en prozaschrijven.

 

Mijn hart ligt bij het schrijven. Sinds ik mijn eigen bureau heb, nu ruim vijftien jaar, werk ik vooral aan schrijfopdrachten van allerlei aard, soms in combinatie met communicatieadvies. In de loop der tijd heb ik een netwerk met uiteenlopende opdrachtgevers opgebouwd, voornamelijk in de publieke sector.

 

Daarnaast heb ik eigen projecten op culinair gebied. Ik heb drie kookboeken geschreven en regelmatig culinaire columns en artikelen gepubliceerd. Vanaf eind 2012 heb ik eigen rubrieken in Elle Eten.

 

Ik ben getrouwd, moeder van twee studerende zonen en besteed mijn vrije tijd aan sporten, mijn moestuin, lezen, pianospelen en koken.

 

 

 

Contact

 

Marianne Meijerink

hetschrijfbureau.com

 

Stuur mij een mail

 

of bel:

 

06 10 82 83 65